22/9/09

19-20/09/2009 XV VOLTA A LA CERDANYA - HISTÒRICA VICTÒRIA D'ETAPA!!


Aquest any els bolets presentem 3 parelles a la clàssica Volta a la Cerdanya, aquest cop amb base a Castellar de N'Hug. Arribem divendres, habitualment tard, però un cop vist el tram d'orientació, el somriure se'ns escapa: En paraules del Fuster, "el podria fer amb els ulls tancats"...

Un cop al briefing, el sorteig per a decidir l'ordre de sortida ens depara una nova sorpresa: primers en sortir: dorsal 29, es a dir, el team cunyaos! Un cop acabem, som els últims en recollir, els últims en arribar a l'alberg, últims en començar i acabar de sopar...bàsicament, tothom dorm i encara estem entre polvos, frontals, pastilles i vaselines!!!

PRIMERA ETAPA
Dissabte al matí, 6h00, negre nit, fred però sense passar-se. Ens donen la sortida i comencem a pedalar. A uns 300m de sortir, miro enrere i a certa distancia veig el llum d'un frontal. Això va ser tot.


Vaig mirant de seguir el roadbook, tot i que, entre la foscor i la boira (que mes endavant descobreixo es una boirina local a les meves ulleres), i sobretot, vist que el Sergi ja sap on va, anem tirant, mirant de no caure. La pista resulta ser benèvola, sense massa forats ni reguerots. Els corriols, humits i amb pedra fan que pugem i baixem de la bici constantment...i en poc mes de mitja hora ens plantem al primer control, on comença el tram d'orientació, on per primer cop del dia, se sorprenen de veure boletaires al capdavant...

Això de fer el tram d'orientació completament de nit es bastant bèstia. Sort que feia nit estrellada i ens vam poder guiar per les estrelles...o més ben dit, l'estrella va ser el Fuster que ens va orientar a la perfecció, ni un error, ni un dubte!!


Sortim de la orientació, i seguim fent, a bon ritme. Puc seguir el roadbook a les pujades, pero al ritme que anem costa més a les baixades. Passem l'esmorzar, seguim primers i hem de donar explicacions a cada control!. La pujada a Ardericó la fem molt bé, ràpid, sembla que patim més de les mans a les baixades amb tanta pedra que no pujant!


Arribem al dinar, i en els darrers metres de pujada el Pere em pregunta: "ja aguantarà el Sergi?" I li dic: "I tant!". Al Pere no li queda més remei que començar a creure en els bolets... (de fet, amb 2 quartes posicions consecutives, tampoc hauria de ser tan estrany, no??). Ens diu que els segons venen a 10 minuts...

Seguim fent, bé, forts però sense passar-nos, arribem al control 4, on el Joan Rovira resulta ser la única persona de la organització que sap fer anar la pistoleta de lectura de dorsals... Seguim primers i continuem cap a La Pobla de Lillet, enfilem el corriol, pujada de pedra, baixada "molt tècnica" i sortim al Museu del Ciment, on hi ha d'haver el Control 5...En comptes del control 5, ens trobem uns "domingueros", amb la taula i les cadires, el parasol i els barrets, que confonc per pescadors fent la migdiada, i evidentment, passo de llarg, fins que el Pere, que ve darrera ens fot un crit que desperta als pescadors, que resulten ser el control 5 i que encara se'm queixen dient-me que "i què vols que pesqui???"



Enfin, sortim del Museu i enfilem la pujada final, 8km de carretera i 600m de desnivell per arribar a la meta. El team "cunyaos-bolets" ha practicat força la carretera aquest any, i agafem un bon ritme. Al tram final, al Sergi li comença a agafar la fluixera, però tenim clar que hem d'arribar a meta primers, i apretem les dents i alguna cosa més...


El Sergi respon bé als estimuls (crits) i ànims, xutes i platans que li enxufo. Fins i tot cantem una sardana! Finalment arribem a meta en 7h34min30segons on ens esperen les fans del bolets, estem cansats però molt contents.


Una vegada surten les classificacions es confirma que HEM GUANYAT LA PRIMERA ETAPA, amb més de 17minuts d'avantatge sobre els segons, APOTEÒSIC!!! Pensavem que haviem clavat la orientació i que com que no teniem "gent molestant davant" hauriem tret una bona diferencia...pero vistes les classificacions, hi ha bastantes parelles que ho han fet millor, i en especial la parella nº2 (Germà i Joan) que han sigut els més rapids i ens han tret 6 minuts!)


Les altres dues parelles boletaires han tingut sort diversa: (resum breu, esperem les cròniques respectives) El Germà i el Joan, els més ràpids a la orientació, i han arribat a posar-se segons en l'etapa!! Finalment han entrat 7ens, a 53minuts dels primers. L'Albert i el Lluís han desclavat la orientació, i han anat a fer turisme a Gombrèn, de manera que han perdut hores, i han passat el primer control en la posició 90!. Acaben en la posició 32, desprès dúna remuntada espectacular!

http://www.probike.es/club/activitats/any_2009/volta_cerdanya_09/classificacions.html



SEGONA ETAPA

La segona etapa es presenta més asequible i rodadora, però amb l'infernal Coll de Pal, de 18 km i 1500m de desnivell entre els km 35 i 53...

La primera baixa dels bolets es el Joan, que ha caigut víctima de la cagalera, de manera que el Germà opta per sortir amb el Lluís i l'Albert. De fet, tots tres una mica despistats, una mica més i no surten quan el Pere els crida.

Els cunyaos sortim els últims i ja son les 7h44 quan ens donen la sortida, de dia. Comencem la pujada, agafem la pista vermella, comencem a baixar i al km 3, darrera sento un moviment poc delicat de cadena, catacroc! i un "merda!!". M'espero a que aparegui el Fuster però no ve. Un minut i no ve, i finalment apareix, caminant i proclama una frase solemne: "S'ha acabat". Ha rebentat la pota de canvi i excepte el pinyó fix, no hi ha manera. Ok, no passa res, tornem i ja està... Després d'uns minuts considerant les opcions, decidim que jo continuaré, també en paraules del Fuster: "tu continua, que has d'entrenar!". Així que l'aventura dels cunyaos a la Volta a la Cerdanya acaba aquí. El Sergi que se'n torna a peu cap a Castellar i jo que tiro endavant.

A pocs metres d'on estavem parats em passo un trencant i faig 2km de mes baixant i despres enrere, pujant. A la Farga, on hi ha l'Ermita, apasreix el pere amb el cotxe i eines per mirar d'arreclar el problema del Sergi (que ja torna)...remenem la caixa d'eines uns minuts buscant un canvi o una rodeta, pero no en porta!, així que desistim de retrocedir i anar a buscar-lo.

Jo segueixo i arribo al Museu on comença la primera pujada i vaig amb la idea d'atrapar els altres 3 bolets, que havien 10 minuts abans i que a hores d'ara ja me'n deuen portar 20 d'avantatge...

Total, que començo a pujar a sac, pero no passo gairebé a ningú. En la primera pujada fins al Control 1 només adelanto a 7 ciclistes, poc moralitzador! Continuo tirant i a la primera baixada ja començo a trobar i adelantar més gent, ben be 50. Comença la pujada al segon coll i aquí si comença l'espectacle i avanço gent de 10 en 10, pim pam i finalment, quan arribo al Control 2 atrapo els bolets. M'ha costat 1h i50 minuts de trobar-los!

Aquí comença la teca de veritat, el Coll de Pal i fem els primers km junts. Al km 3 o 4 decideixo tirar endavant, i segueixo pujant. Una mica més amunt passo a l'"homosexual" i a l'oriol de probike i quan arribo al Control 3 (dinar) hi trobo al "Lluís Llach", petat. Segueixo amunt, els passo i ja en els últims kms de pujada atrapo 2 parelles més, que avanço a la Molina després de liarme una mica a les pistes.

Control 4 a la Molina, pujada al Coll de la Creueta on deixo enrera una altra parella (crec que son els que van quedar segons) i un cop arribo a dalt, enlloc d'intentar fer el tram d'orientació, prefereixo no arriscar-me i ben abrigat, baixo per carretera, per entrar en meta amb un temps de 5h 05minuts només per darrera dels tribikes que han guanyat l'etapa i la classificació general.

Tot plegat, podriem dir que ha estat la volta a la cerdanya de consolidació dels bolets. Encara millor, les equipacions han causat furor, especialment això d'anar un dia de blanc i un dia de negre!!!

El trio boletaire entra a meta en una destacada posició 10 de la segona etapa amb un temps de 6 hores, que fa que la única parella de bolets que ha acabat la Volta dins la classificació, ho faci en un molt digne posició 19.

4 comentaris:

Germà ha dit...

Doncs si senyoe, aquest any hauria pogut ser el nostre any, a la volta a la cerdanya. Si mirem el resultats del primer dia una parella(Sergi/Ricard) en primer lloc de la general, la segona parella (joan/Germà) en primer lloc en el tram d'orientació i la tercera (Albert/Lluis entre els 15 primers tot i ensigalar-se de valent en el tram d'orientació.
Però la curs atenia dos dies, així que haurem de començar a pensar en el proper any.

o la propera cursa...

gemma ha dit...

Visca les corbes entre Campelles i Castellar de n'Hug!!!
L'any que ve les fans boletaries + el martí també volem un roadbook pq el Pitihander (o Pathfinder) vagi més recte i no hàgim d'arribar tan justes de temps per veure les entrades triomfals que segur que tornareu a fer!!!
Nens, ho heu fet molt bé. Els temps d'arribada, l'orientació, les trencamentes del canvi,la remuntada, l'entreno, els trajes blancs (bruts) i els negres, les cagaleres, les fans...i, sobretot, amb el bon rotllo que respireu...sou l'enveja de molts!

Unknown ha dit...

Buf! Quina ràbia això del Sergi. Però sembla que tot i això podeu estar contents, no? Vaja... això penso.

Moltes felicitats als boletaires... i també als seguidors-boletaires que animaven!

Albert ha dit...

Tot això està molt bé, però estic redactant una contracrònica que riu-te'n de la vida de les ardilles!!!