29/4/09

Marató Madrid 2009


Diumenge 7h i 45 min arribo a la sortida de la marató faig una volta per gaudir de l'ambient previ de la cursa i fer-me a la idea que ja ha arribat el moment de superar un altre repte.

Després d'un parell de visites al senyor roca decideixo preparar-me per començar a escalfar i deixo tota la roba que em sobra a dins d'una bossa que va a parar al guardaroba de l'organització.

No paro de beure aigua abans de la sortida, i em guardo dos gels agafats amb un imperdible a dins dels pantalons. Veient el fred que fa decideixo sortir amb maniga llarga.

Em situo tres fileres per darrera del calaix dels atletes que han acreditat una marca inferior a les 3 hores, és a dir unes màquines de collons. Davant vec els atletes africans com estan preparats per sortir a tot gas.

Comença a ploure, s'inicia la cursa i engego el pulsometre i començo a gaudir del moment.

Tot i la pluja, la sortida està repleta de públic per tot arreu.

Als dos km ja començo a tenir un pixera brutal, però decideixo no parar, al km 5 para de ploure i comença a obrir-se el cel. La temperatura és ideal i decideixo començar a lluïr la camiseta dels Boletaires.

Supero els 10 primers km amb 44min35" a un ritme de 4:27 min/km i amb unes sensacions fantàstiques. Al voltant del 13 decideixo parar a pixar ja que no puc més, fins i tot havia pensat de pixar-me a sobre aprofitant la pluja però finalment decideixo parar.

Al km 15, sento els crits d'ànim d'en Ricard i la Gemma i tinc un subidon dels bons.

Passo el km 21 amb un temps de 1:35:31 amb una mitjà de 4:31min/km i les sensacions continuen sent genials, tot i això decideixo pendre el primer gel i continuar amb la dinàmica de veure glopets d'aigua cada 5 km.

Durant molts km la gent omple els carrers fins al punt d'haver de còrrer durant forces km per parelles, cal frenar l'euforia que provoca còrrer envoltat de tanta gent que t'anima i continuo gaudint de cada instant.

Supero la barrera psicològica dels 30km amb molt bones sensacions i encara sense molèsties i mantenint el ritme de cursa a 4:33 min/km i amb un temps de 2:16:49

5 km després començo a tenir els primers dolors de bessons i decideixo pendre el segon gel.

Arribant al Km 37 començo a patir més fins al punt de demanar l'ajuda d'uns patinadors que porten reflexs i que sense parar de còrrer me'l tiren darrera els genolls on els isquios comencen a apretar de valent.

Per cert del 37 fins al Km 40 el recorregut fa pujada!!!!...aquest circuit és dur de collons!!!

Al km 40 em trobo altre cop amb en Ricard i la Gemma que amb els seus ànims em fan pujar volant fins al parc del retiro on esta situada la meta.

Arribo apretant les dents i gaudint dels darrers metres de la marató i amb un somriure d'orella a orella.

Les sensacions en creuar l'arribada són indescriptibles, una fita més aconseguida.

Temps final 3:17:05 amb una mitja de 4:40 min/km


PD: Mil gràcies Ricard i Gemma, pel suport i per la dutxa de desprès de la cursa. I milions d'agraïments a la Sílvia i a en Martí que els darrers mesos han patit els entrenaments i la conversa al voltant de la marató i que van venir amb mi fins a Madrid a donar-me forces, com sempre fan. Un petó molt gegant per a tots dos. Us estimo.
Aquí van els resultats parcials de cada km, la veritat és que la organització de la prova és excel·lent:

6 comentaris:

ricard ha dit...

crack!!!!

Massu ha dit...

Molt bé!!!!

Estem a tot arreu, som un equip pluridisciplinar!!!!

cross, duatlons, triatlons, bici de carretera, btt... ara maratons...

Sigui com sigui, sempre aventurers i per sobre de tot.. UN EQUIP..UN VISCA VISCA PELS BOLETS... MARATONIANS, BREVETTEROS, LESIONATS I PIXAPINS COM JO.

gemma ha dit...

veure una cara coneguda a madrid tmb agrada molt!

per cert, no has dit res dels "5 km" que et vem fer caminar a l'acabar la marató...però la dutxa se'ls mereixia, no?

enhorabona!

Dani ha dit...

EI GERMÀ ETS UN CRACK!

Anònim ha dit...

You have tested it and writing form your personal experience or you find some information online?

Anònim ha dit...

You have tested it and writing form your personal experience or you find some information online?