11/3/10

MARATÓ BARCELONA 2010

Diumenge 7 de març, 7h30, el Germà i jo ens trobem a Plaça Espanya per córrer la marató de Barcelona, que amb 12.169 inscrits aquest any ha batut tots els records.

Sortim i ràpidament atrapem el globus de 3h15 (el tio que va marcant un ritme constant per acabar la marató en 3h15 i que porta un globus lligat per a que se’l vegi). Jo m’aguanto una mica amb ell, però el Germà desapareix cap endavant.

Jo tampoc em quedo massa estona amb el globus, ja que vaig molt tranquil i veig que el vaig deixant enrere, així que opto per anar fent a un ritme còmode. I vaig fent, intentant mantenir un ritme constant, que resulta ser de 4min20 el km. Una mica més rapid del que pensava que podria aguantar. I quan estic arribant a la mitja marató veig al Germa que ja torna. Va algo mes d’un minut i mig per davant meu. Jo passo la mitja marató en 1h32min20sec, i segueixo amb el mateix grup des de fa més de 10km, que segons comenten volen baixar de 3h05min.

Seguim fent i cap al km 30 m’entra una mica de fluixera, però aleshores, xute al canto i atrapo al Germa. El diàleg no es dels més inspirats:
Ricard: Com vas?
Germà: Buff!
Ricard: Jo vaig justet
Germà: Jo vaig justíssim
Ricard: Porto uns 20km amb aquests de taronja
Germà: Aquests van molt forts
Ricard: No se si els podré aguantar gaire estona més
Germà: Jo fins al km25 superbé, però ara!!

Jo segueixo al meu ritme i de sobte el Germà ja no hi es. Cap al km 39 em comença a agafar flato, ja a la Rambla. Segueixo, una mica encongit i haig d’afluixar una mica. Aquests últims 3km els passo a 4min40-45, es a dir uns 20 o 25segons més lent el km.

Tot i això enfilo la recta d’arribada i veig que aconsegueixo baixar de les 3h05. Temps final 3h04min53sec. La segona mitja marató l’he fet en 1h32min33, es a dir, pràcticament al mateix ritme que la primera. Acabo molt content, ja que no tenia clar poder baixar de 3h10min. I de fet, he rebaixat la meva marca de la marató en casi 40minuts!

Menció especial per la Gemma i la Maria que van fer d’equip boletaire supporter, fent la seva pròpia marató, fent de fotògrafes i animant en moments clau. Moltes gràcies.

Cal dir, que el dia va ser casi ideal per córrer, sense sol, amb una temperatura tirant a freda i amb poc vent. I la organització també molt bé.

Ara, a començar a pedalar, que ja toca!

2 comentaris:

Albert ha dit...

Este es mi niño!!! ara ja tens un objectiu clar per la següent!!!

Massu ha dit...

Nens... sou tots unes màquines... quin orgull poder dir que jo he pedalat al vostre costat, que he menjat al vostre costat, que he dormit a sobre i sota vostre, i que fins hi tot m'he dutxat amb vosaltres!!!

Sense mencionar el que va arribar a passar al mític dipòsit!!

Enhorabona!!! a tots, als que feu maratons i als que fitxeu cada cap de setmana amb la burra!!!!

Jo... a veure que puc fer per no quedar-me sol a totes les curses!!