20/9/12

16/09/2012 Mig Ironman Berga

Tercer Mig Ironman de la temporada, despres de la calorada de Balaguer i el sorprenent resultat de Les Angles. El Mig de Berga te bona pinta i ja que l’any passat vaig badar i em vaig quedar sense inscripció, aquest any em vaig apuntar ben d’hora ben d’hora, abans de saber que coincidia amb la Volta a la Cerdanya… Som 612 participants, amb alguns il·lustres com el senyor Marcel o el Cesc Godoy (que va guanyar l’any passat). Aixi que faig cap a Berga amb la meva germana Maria i dissabte cal fer tot el ritual habitual de preparar les bosses de les transicions, deixar la bici, briefing i pasta party!
Fem la natació al Pantà de la Baells. Fa molt bon dia, sol, pero no fa massa calor. Començo la natació desde primera o segona fila, i ben al mig de la linia de sortida. Comencem i com de costum, no vaig massa còmode, pero tampoc rebo massa patacades. Primera boia, segona boia, tercera boia i ho porto prou bé. Segons havia calculat, despres de la tercera boia, la tornada havia de ser rápida, pero se’m fa bastant llarga i s'aixeca una mica de vent que fa que hi hagi una mica d'onades. Aixi que res, continua continua fins que acabo el tram de natació.
Sortint de l’aigua ens toca fer un pujadot fins a sobre la presa, que es on tenim la zona de transició. Em canvio i agafo la bici i la Maria em diu que vaig el 107. (Veient les classificacions, he fet el parcial 96, en 35 minuts). Segons el meu GPS, hem nedat uns 2,1km.
Pedala pedala!: Agafo la la bici i ja d’entrada començo a passar gent. Tenim uns 3 kms de pujada abans d’arribar a Berga on comencem un bucle on hem de fer dues voltes. Conec el circuit i se que es molt ràpid. Desde Berga baixem cap a Gironella i Puig Reig. A partir d’allà, son uns 12 o 13 km de pujada pero sense rampes massa dures. Passem per Casserres i L’Espunyola i des d’alla ja planegem per arribar a Avià i altre cop Berga per la segona volta. Ve a ser un triangle, de Berga a Puig Reig es molt rapid, i vaig tota l’estona a 45-50km/h. Pujant cap a L’Espunyola, passo gent de molt en molts (els triatletes son bastant petardos amb la bici!) i vaig a 22-26km/h i en el tros pla cap a Avià i berga també es prou rapid, a 36-40km/h.
A la segona volta avanço menys gent, suposo que les diferencies ja no es noten tant, pero tot i aixi, al tram de pujada encara en passo 10 o 12, inclosa la primera fémina. Acabo el segment de bici en la posició 23 amb 2h29 minuts, a una mitja de 36km/h tot i els 1000m de desnivell, i havent fet el parcial 14. Començo a córrer. Es un circuit una mica guarro, una linia recta que hem de fer de punta a punta 3 vegades anar i tornar. No es que hi hagi molt desnivell, pero hi ha unes rampes curtes i dures i uns pendents sostinguts que fan difícil mantenir el ritme. Tot i aixi, vaig a bon ritme, la primera volta a 4min15. A la segona volta veig que vaig distanciant als que em segueixen i encara passo a algu mes. Finalment acabo la mitja marató en 1h24min, amb el parcial 25. Tot i que segons el meu pulsometre, hem fet menys de 21 km. A mi em surten 19,5 kms que he fet a un ritme de 4min20. Tot plegat, acabo amb un temps de 4h 28minuts en la posició 19 dels 460 que han acabat
Altres: -Va tornar a guanyar el Cesc Godoy amb 3h53 -El Marcel va quedar segon a dos minuts, i segons va dir en l’arribar, va perdre temps amb la bici per una punxada... -Aprofitant que la Volta a la Cerdanya acabava a Guariodal, el Sergi i el Xavi van venir a l’arribada quan feia pocs minuts que havia acabat. -Podeu veure videos de¡l triatló a www.corriendovoy.com. Natació: minut 39, Transició 2: minut 3h03 i Arribada: 4h28 resultats: http://www.triatlo.org/resultatstot.aspx?&id=1256&temp=

Jo tornaria a reclamar les croniques pendents del Raimonless: Transcatalunya i Pedals de foc, pero el tio entrena tant que entenc que no tingui temps per escriure! Per cert, hi ha rumors que s’ha vist a un tal Massuet vestit de boletbike (i sense dir res!)

3 comentaris:

gemma ha dit...

Ja ho diu l'Ariadna: "el papa és molt fort i corre molt...". Enhorabona papi!

Unknown ha dit...

L'Ariadna te tota la rao del món, no hi ha cap dubte. Felicitats màquina!!! A la propera t'acompanyo.

Núria ha dit...

Jo vull tornar a veure els bolet bikes tot junts, no cada una fent les seves curses......