27/9/08

CRONICA XIV VOLTA A LA CERDANYA

Despres dels resultats de l'any passat, quan el Massu i el Rayon van quedar 10ens i el Sergi, Faldo i jo mateix vam quedar 4rts, superar aquesta classificació estava realment pelut!

Divendres vam arribar tots a Sant Joan de l'Erm, tendes muntades, roadbook a punt, briefing i a dormir.

Primera Etapa: 98,60km , 3430m de desnivell
A les 6h30 comencen a sortir parelles. Nosaltres tenim els dorsals 64 i 65, de manera que rapidament el sergi i jo atrapem al Joan i el Raimon i intentem seguir el ritme infernal que marca el "Joan-estic-fet-pols-pero-tiro-com-una-bèstia!". Els primers km, amb fortes rampes i dificils de seguir fan que anem una mica desorientats; el roadbook dona referències com estaques i fites, que de nit no es veuen gaire...

Arribem al primer control i...anem primers!! A partir d'aqui comencen unes pujades més sostingudes, anem cap a Ós de Civís i pugem al Port de Cabús. descens i molt fred, passem als que anaven primers (que han punxat) i abans d'arribar al control 4 ens passen els germans Zamora, que s'han perdut bastant al tram de nit.

Control 4, comença el tram d'orientació. Decidim no seguir la pista fins dalt i tirar pel dret, pujant per la carena (gran error!), amb matolls i plantes i sense camí. pero vaja, arribem a dalt (hi havia un punt de pas oibligat) i llavors ens liem del tot. intentem fer una diagonal per avançar alhora que baixem i acabem entre uns roques, grimpant i tirant la bici per poder avançar...i finalment veiem el camí a uns 200m de distancia i uns 100m per sota el nostre nivell! Amb penes i treballs arribem al cami, i finalmnent trobem la pista que puja i ens porta al control 5. Començavem la orientació segons, pero n'hem sortit 8ens!.

Des d'aqui, ens queden 20km per arribar, que a mi se'm fan llarguíssims i molt incòmodes. El Sr Fuster va sobrat.

Entrem a meta 8ens, amb 8h11, a 1h i 2 minuts dels Zamoras.

EL Raimon i el Joan han tingut un dia semblant. Hem anat junts fins el tercer control tot i el cop que s'ha donat el Joan, amb hematoma i bony incorporat. Com a boletaire empedernit, ha continuat, patint pero fidel a la samarreta ha continuat. EL tram d'orientació l'han fet igual de malament que nosaltres (dos minuts pitjor) i han entrat 11ns, amb 8h30.

Segona etapa: 80km, 2500m de desnivell
Sembla que fa una mica menys de fred. Sortim i als 5 km comencen unes rampes bastant dures. Anem a bon ritme, passant gent de 10 en 10 i just abans del primer control (la foto de probike es del primer control) atrapem al Joan i el Raimon. Seguim junts i aribem a un corriol molt xulo, uns 5km en un vessant pelat prou divertit. Els deixem i ja anem tercers. Comencem a baixar...i puynxem. Arreclem la punxada pero ens passen 4 o 5 parelles, inclosos els altres boletaires, pero els atrapem al seguent control. Aqui comença una pujada dura i llarga, uns 12 km que d'entrada te unes rampres bastant dificils. Anem tirant i passant una, dues, tres parelles...pero també ens en passa una i ja arribant a dalt una altra, de dues fèmines! pero arribem junts al control 4 on comença el tram d'orientació. (just quan sortim arriben els boletaires dorsal 64). Comencem a tirar(sortim junts els 4rts, 5ens i 6ens) i en un punt dubtem si girar a l'esquerra o seguir avall. No ho veiem clar, i la parella que ens acompanya si, aixi que vist el petit desastre del dia abans, anem amb ells.

Anem fent, i sorprenentment, hi ha molt de troç pla i pujant, quan preveiem baixar i baixar i baixar. Pero seguim , atrapem i deixem enrere els segons i els tercers i llavors si que baixem...fins arribar al final del tram d'orientació...on resulta que arribem els 8ens!! Aquest cop, ens quedem amb la sensació d'haver fet la orientació be, pero es podia fer millor! (veient les classificacions, resulta que ho vam fer igual de malament, i igual que el dia abans vam perdre mitja hora!!!!) Sortim i comencem a pujar, que hem de passar el Port del Cantó i pujar fins al refugi de Rubiós. Passem dues parelles i arribant a l'ultim control encara en passem una altra. Des d'aqui ja es tot baixada. Baixem, seguim baixant i a 400m de l'arribada m'explota la roda de darrera!. Res, corrent que fa baixada, entrem a meta a peu, quarts en 5h50 a 6 minuts dels primers!

El Joan i el Raimon fan la orientació mes o menys com nosaltres. A la pujada llarga ens han tingut a tiro, pero un problemilla amb la cadena del Johny i un amago de punxada del Raimon els han endarrerit. Al final arriben 10ens en 6h10

Tot plegat, ells han quedat 10ens, amb 14h40min. Nosaltres, quarts amb 14h04. Hem igualat els resultats de l0'any passat, amb la diferencia que aquest any hem perdut ben bé una hora respecte als primers en els trams d'orientació. Ara, per perdre temps, ningú com els Zamora, que el segon dia, al tram d'orientació se'n van anar fins a Gerri de la Sal i van estar més de 2h més que els primers!...i en la general han quedat 5ens!!

De moment no tenim fotos. Esperem tenir les fotos de probike ben aviat. ja les penjaremn!

2 comentaris:

Germà ha dit...

Quina enveja que em foteu!!!! La propera no hi falto!!! De moment anem preparant la Duatlo de Queralbs que promet ser dura de collons!!!!!!!!

Per cert Bici Cims, el 12 d'octubre. Qui s'apunta???? És una de les proves més dures de catalunya. En Brufau segur que la recorad, oi???

Albert ha dit...

Molt bé!! em sembla molt bé que seguim sent 4ts, així segueixo mantenint el ranking de millor resultat!!!! Visca!!!

He sentit BiciCims??? Horroooooooooooooor!!! fora d'aquí mico pudent!!!!! Aviam qui té collons d'anar-hi. Això sí que és bolet bike!!!

Ps: Cagun el puto arbit i els putos boixos nois!!