11/6/10

TRANSCATALUNYA 2010

Arriba una nova edició de la Transcatalunya, i aquesta vegada, els bolets per qualitat i sobretot per quantitat, amb 8 inscrits, fem por, i si més no, fem bastant bulto.


D'entrada, el perfil no impressiona gaire, dues pujadetes al principi i després, "tot baixada" per anar des de La Molina fins a la platja de Sant Adrià.


Arribem a La Molina dissabte a mitja tarda, recollim el road book, briefing, últimes preparacions, sopar i a fer sumes, com ja va sent habitual!


Diumenge de matí, esmorzar a les 04h00, entrega de macutos i sortida en plan bèstia a les 05h00. Cal dir que els bolets vam fer un molt bon paper en la sortida en embut, passant tots entre els primers per evitar les cues que es van formar al pont.


Comença la primera pujada que ens ha de portar, al llarg de 16km i 800m de pujada, fins al Coll de Pal. El primer tram de pujada, en asfalt, serveix per estirar el grup i obrir els pulmons. En un primer descans de baixada ens reagrupem, pero continua pujant, ara ja per pista (d'esquí). Pujem per uns rampots de campionat on hi ha una petita Massuetada. Anem pujant tots més o menys junts, amb el Massu, el Carles, el Germà i el Xavi per davant (meu) i els altres (Sergi, Albert i Raimon) per darrere. Un cop acaben les rampes del 15%, seguim pujant per una pista de pendent més raonable que ens porta a la carretera (provincia de Barcelona) i fins dalt el Coll de Pal. Arribem dalt i ja ens hem separat, ara davant som 4; Xavi, Sergi, Germà i el cunyao.


Comencem a baixar i a passar gent. Passem al bomber i passem al Traguito!! I així arribem al primer control, poc abans de las Pobla de Lillet. I seguim passant gent baixant. Arribem a un tram més planer i per allò de l'edat, esperem al traguito i deixem que es posi a estirar del grup...


I no res, comença la segona pujada, on comencem a pujar amb els esmentats traguito, bomber, Lluis Llach, els dos d'Arenys, etc., que ràpidament desapareixen muntanya amunt. Nosaltres anem fent al nostre ritmillu fins arribar al segon control, just passat el segon coll del dia. Portem 50km en 3 hores i 1600m de desnivell, no queda ná!Comencem a baixar i comença a ploure. La lectura i conservació del road-book es fa més i més difícil, pero seguim bé i anem atrapant algun que altre ciclista. Arribem a un tram de carretera on comencem a fer relleus. En aquest punt, som els 4 bolets, el bomber i un andorrà. Com qui no vol la cosa, els enredem a tots per a donar relleus. Es una carretera baixadora, pero amb algun repetxonet. En general anem prou ràpid, a 35 o 40km/h, fins que en un intent de donar un relleu al Xavi, en Germà es posa dret, pedala fort, la cadena rellisca, de l'estrebada li rellisquen les dues rodes sobre l'asfalt mullat, i la bici surt volant cap a l'esquerra i el Germà surt volant cap a la dreta, fa mitja volta i cau de cap, mirant enrere i relliscant sobre el casc. Quedem tots flipats i accollonidos, pero sembla que el Germà té el cap dur i els ossos resistens. Diu que està bé i que no li fa gaire mal res. Comprovem que respon als estimuls "normals" i que la bici sembla que no te cap trencamenta. Així que no res, tornem a pedalar, poc a poc, i pendents del Germà. Ens queden 4 km per arribar al control 3, de "dinar" tot i que son les 09h30!!


Arribem al control on tenim rebuda de les boletes, que també se superen i aquest any son la Nuria, la Jana, l'Ona, la Laia, la Gemma i els sogres dels cunyaos!


Dinem un mica, curem al Germà, ... i quan estem a punt de marxar, apareixen dos bolets més, el Faldo i el Raimon. El Germà, convençut de seguir, decideix continuar amb ells dos, de manera que sortim del control de Santa Maria de Merlés dos grups de 3, per devant el Sergi, el Xavi i jo , i uns minuts per darrere el Raimon, l'Albert i el Germà.


Seguim avançant i seguim avançant gent, no gaires pero encara anem atrapant ciclistes. Comença un tipus de terreny que serà ja així fins prop del final, amb pujades curtes, pistes planeres i ràpides i sobretot, terreny trencacames, amunt i avall. Passem Artés i comença a fer una mica de caloreta, que amb els més de 125 que ja portem, comença a passar factura...


Així arribem al Control 5, on de nou trobem les nostres supporters que ens alegren la cara i ens omplen els bidons. oli a la bici, menjar quatre cosetes i enfilem la pujada cap a Sant Llorenç Savall, on, a mitja pujada sentim el crit de guerra del "boleet-bike!" i apareixen el Raimon i l'Albert, que ens atrapen i...de sobte en Raimon ha de parar amb problemes tècnics. L'albert segueix i ens deixa...pero l'atrapem i arribem junts amb ell, els dos tribikes (quinto elemento i un altre) i el Saxo-Bank al Control 6. Continuem, ara marxen, ara els atrapem, una altra pujada, atrapem a un d'Alp Cross (que em diu que porta més de 100km solano!!) fins que arribem a uns trams tècnics prou divertits i baixem per una pista ràpida fins a Castellar del Vallès on trobem el Control 7 i novament les "boletes". Seguim baixant, i ja només quedem 6, els 4 bolets i els dos tribikes. Arribem a Barberà, baixem fins al riu, pistes enfangades i seguim a bon ritme, pim pam fins que arribem al Control 8 i final de cronometratge en les posicions del 15 al 20è amb un temps de 9h15i10sec.Allà ens trobem a la gent que portavem davant, i que no ens han tret gaire; el Traguito ens ha tret 3 miserables minuts, en Jaume Borotau, poc més de 2minuts.


Contents i amb un pluja fina seguim per arribar a la platja de Sant Adrià a les 15h09 i trobar el nostre equip de suport, que ha estat impecable en els timings i que no s'ha perdut ni una vegada!

En arribar, la influencia del Sergi Fuster a Probike es tal, que el Pere decideix allargar la categoria Or fins a les 9h15 i així els 4 bolets entre com a Or.

Obviament més molt dificil escriure la crónica dels altres bolets, pero si puc fer unes quantes "remarks"

-La Massuetada prevista pel km150 no sabem si va ser tal. El Massu i el Carles, que com a bon suís (forrat de calers) s'haura de comprar tubeless i no punxar més, van fer gran part de la cursa amb l'Oscar del Condis, "la béstia bajadora" i van acabar en 9h59

-Menció especial al Raimón, que va fer els últims 60km sol i sense poder canviar pinyons i tot i això va acabar en 9h46!

-Menció molt especial pel Germà, que després de la senyora castanya que es va pegar al km 80, va aconseguir continuar i acabar i tot sol i fent més km que ningú!!

4 comentaris:

gemma ha dit...

Les boletes ens ho vem passar molt bé. Vem conduir molt, vem fer moltes corves, vem omplir bidons, vem animar, vem fer fotos...i tot això matinant, mullant-nos, menjant fatal, però amb moltes de ganes de veure-us arribar a cada control!!!
I arribant puntuals sense marejar-nos i portant-nos molt bé (medalla d'or tmb per l'ona i la jana que van portar-se de conya) i sense perdre'ns...llegint mapes com unes expertes (pq el GPS només el vem necessitar per arribar a la platja de BCN...que trist, no?). Creieu que té molt de mèrit el que hem fet???? NO TAAAAANT!!!!!
Sou uns cracks!

Albert ha dit...

Bieeeeeeeeen!!!!! Quin goig feiem tots plegats eh!! Ara el següent pas és que algú ens composi un himne i muntem uns megàfons al Pathfinder i venga!!! a taladrar al personal al crit de Boleeeeeeet baaaaik!!!

Núria ha dit...

És veritat que ens ho vam passar molt bé esperant-vos a cada control, i la logística que vam preparar la nit abans va fer que fins i tot l'Ona i la Jana omplissin bidons per emportar-nos.
Volem uns logos pels cotxes per portar a les sortides pq amb la pluja se'ns van desfer.
Ànims i ara a per la Volta a la Cerdanya.

Germà ha dit...

Quina patxoca més guapa que fem tots i totes!!
La veritat és que tot va anar de conya i tots 8 vàrem fer un paper més que digne quedant entre els 40 primers i per sota de les 10 hores...que lluny que queda aquella primera transcatalunya amb 16 hores!!!! a les cames.
Som com el bon vi que amb els anys es fa més bó. I que duri!!!
I ara a per la Trencalos....només desitjo no anar per terra altre cop i evidentment no perdre'm.
Foça Bolets!!!
PD: Trobarem a faltar el suport de les boletes.